Anielice

wtorek, 8 czerwca 2010

Przepis na bananowy chlebek

2 szklanki maki - zwyklej 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1/4 lyzeczki sody 1/2 lyzeczki soli 1/2 kostki margaryny 2/3 szklanki cukru 2 jajka + 1 banan Make,proszek,sode,sol wymieszac razem.Margaryne utrzec z cukrem na puszysta mase.W trakcie ucierania dodawac partiami wymieszana make i pokrojonego banana..Wlozyc do sredniej foremki wylozonej papierem lub wysmarowana tluszczem i opruszona maka.Pozostawic na 20 minut do wyrosniecia.Nastepnie upiec w srednio cieplym piekarniku ....po upiecznieu pozostawic do wystygniecia ....i smacznego

2 komentarze:

  1. Napewno wypróbuję ,na dziś robię zakwas na chleb "pychotka".Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Wielkie dzięki. Nie wygląda na coś trudnego. Na pewno spróbuje.

    OdpowiedzUsuń